Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Rius insta Aragonès a arreglar el “guirigall” a ERC per saber amb qui aprovarà els pressupostos

|

- Publicitat -

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha demanat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que arregli el “guirigall” a ERC. Tot plegat per saber amb qui compten per aprovar els pressupostos de l’any que ve. En una entrevista a ‘La Xarxa’, Rius ha respost així a les darreres declaracions del president del partit, Oriol Junqueras, del mateix Aragonès, i del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal. “Que presenti un projecte. Junts no es pot posicionar si no hi ha una proposta sobre la taula”, ha afegit. D’altra banda, el portaveu del partit ha assegurat que Junts no ha abandonat el Govern sinó que se’ls ha expulsat.

El portaveu de Junts veu un “punt d’ansietat” en les declaracions del conseller Nadal, que ha dit que els pressupostos s’han de pactar “amb qui sigui que permeti fer una majoria”. I, en canvi, ho ha contraposat amb Junqueras, que ha tancat la porta fa uns dies a negociar-los amb el PSC.

Publicitat

Rius també ha advertit que els treballs de l’exconseller Jaume Giró sobre els pressupostos tenien una “lògica d’un govern de coalició”. I, per tant, que no serien els comptes que hagués fet el mateix Giró en cas que l’executiu fos només de Junts. Després de les diferents apel·lacions d’Aragonès a Junts demanant que votin uns pressupostos basats en els treballs de Giró, Rius ha instat el president a presentar-los i dir amb qui compta per tirar-los endavant.

Et pot interessar  Junqueras avisa que la corrupció serà "línia vermella" per pactar amb el PSC si es demostren vincles entre Illa i Koldo
Publicitat

Opinió

Minut a Minut