Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

Revelen que l’examant de Juan Carlos I es va beneficiar de 12 societats opaques

A Corinna Larsen també li surten draps bruts per tot arreu: Dos apartaments als Alps, la creació d’una empresa opaca o rebre transferències milionàries del rei emèrit

Redacció 16/11/2021

Corinna Larsen, examant del rei emèrit, va utilitzar, com a mínim, dotze societats offshore mentre durava la seva relació amb el monarca. El País ha tingut accés a la investigació del fiscal de Suïssa que la va imputar el 2018 per blanqueig agreujat de capitals, i revela que Larsen tenia muntada una estructura que els seus advocats haurien dissenyat a través de diversos paradisos fiscals per amagar un patrimoni de més de 70 milions en comptes i en propietats, com és el cas d’una societat a les Bahames que Larsen va fer servir per rebre una transferència de gairebé 68 milions que li va oferir Juan Carlos I.

Altres barbaritats il·legals que Corinna hauria encetat amb el monarca és la compra de dos apartaments als Alps Suíssos, o el registre d’una mansió de 14 milions a nom d’una fundació de Panamà. També va crear una altra empresa opaca per rebre un terreny que li havia regalat el rei del Marroc. Malgrat totes aquestes evidències, la justícia espanyola i el Gobierno es neguen en voler investigar el rei emèrit.