Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Revelen l’errada clau que va fer enxampar els tripijocs de Juan Carlos I per regularitzar els seus diners

El rei emèrit va caure en el parany de pagar més diners dels que li corresponien a l’agència tributària, fet que va fer sospitar Anticorrupció

Redacció
Redacció 02/08/2021
El rei emèrit espanyol Juan Carlos I en una foto d'arxiu.

L’error que va delatar el rei emèrit va ser regularitzar més diners dels que havia descobert la fiscalia. Així ho explica el diari El Confidencial en un article en el qual assegura que el rei fugat va intentar evitar una querella per un presumpte frau fiscal regularitzant voluntàriament els diners no declarats que havia rebut de l’empresari mexicà Allen SanginésKrause. Com que sabia que la fiscalia anticorrupció l’estava investigant des de feia un any, va precipitar-se i va pagar més del compte, fet que va servir per alimentar encara més les sospites que hi ha darrere el patrimoni del monarca.

Juan Carlos I va pagar a l’agència tributària més de 678.000 euros per regular la seva situació amb el fisc espanyol i evitar la imputació de delictes fiscals relacionats amb l’ús d’unes “targetes black” amb la qual va abonar regals i viatges a membres de la seva família. Amb aquest moviment van comprovar que l’emèrit havia abonat a la seva regularització més diners dels que corresponien per les quantitats que s’hi atribuïen en aquell moment, i per tant, estava admetent que havia rebut més fons de SanGinésKrause dels que s’havien descobert fins llavors. Un desgavell que no fa més que evidenciar el nivell de putrefacció que s’amaga darrere el fugat, i desmuntant un cop més les teories de membres “progressistes” del Gobierno que el dia d’avui encara defensen la seva presumpció d’innocència.