Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Revelen, en plena polèmica, que ERC es va reunir amb una agent russa després dels indults

|

- Publicitat -

L’esquerda entre ERC i Junts des de l’esclat de la guerra a Ucraïna propiciada per Rússia i Vladímir Putin s’ha fet encara més gran. Fa uns dies, des dels sectors més unionistes de les clavegueres es feia reflotar el tema d’uns suposats contactes de l’entorn del president exiliat Carles Puigdemont amb Rússia per tal de buscar suports a la independència. El cap de l’Oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha desmentit en reiterades ocasions que aquestes trobades fossin per buscar suports, sinó com a molt per fer el que continua fent el president des d’Europa: fer conèixer la causa del procés català a la resta del món.

Però aquesta polèmica, criticada pels socis republicans de Junts al Govern, i en plena polèmica per les declaracions de Gabriel Rufián, ha fet un nou gir de guió. Diversos mitjans han revelat aquest dimecres que Oriol Junqueras i Raül Romeva es van reunir amb una agent russa poc després dels indults dels presos polítics. Es tracta de Tatjana Zdanoka, actual eurodiputada al Parlament Europeu, i considerada una “agent d’influència russa” per les autoritats de Letònia. La bola de neu es fa encara més grossa després de revelar-se que el conseller legítim d’Exteriors també va convidar Zdanoka per l’1-O.

Publicitat

Per acabar-ho d’adobar, resulta que recentment l’eurodiputada ha estat de les poques que ha votat en contra de condemnar la invasió de Rússia a Ucraïna, una actitud que el 2014 ja va estar a punt de suposar-li l’expulsió del Grup Verds-ALE del Parlament Europeu, quan, segons la denúncia d’un eurodiputat letó, “va difondre clarament posicions contra el nou govern d’Ucraïna i va rebutjar la voluntat d’Ucraïna per integrar-se a la UE”.

Et pot interessar  Aragonès defensarà al Senat “i davant de tothom i a tot arreu” que la llei d’amnistia “és necessària”

Tot plegat, fa xocar de nou l’independentisme, un sector del qual ara critica encara més les paraules de Rufián, així com del suport que va rebre aquest mateix dimarts per part de la consellera exiliada Marta Rovira.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut