Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Revelen els pilars de la fortuna de Juan Carlos I amb un nou escàndol amb la venda d’armes als països àrabs

El rei fugat hauria utilitzat l’empresa Alkantara Iberian Exports, controlada per amics seus i el magnat Adnan Khashoggi

Redacció
Redacció 12/07/2021
Imatge d'arxiu del rei emèrit espanyol Juan Carlos I.

El rei fugat Juan Carlos I hauria generat bona part de la seva fortuna personal venent armes als països Àrabs. Segons revela el diari Público, el rei emèrit hauria venut armes a través d’una empresa creada el 1977 sota el nom d’Alkantara Iberian Exports, i que haurien controlat els diplomàtics Manuel Prado i Colón de Carvajal juntament amb el magnat Adnan Khashoggi. A més, aquesta empresa s’hauria finançat amb diners públics de l’institut de la Indústria i Foment del Comerç Exterior. Cada organització pública de les mencionades hauria escollit, a dit, algun delegat dins l’empresa de venda d’armes i un d’ells hauria estat Borja Prado, fill de Manuel Prado i testaferro.

L’empresa hauria venut armes a l’Iran, fet que va comportar la imputació de Khashoggi en una causa contra el tràfic il·legal, però el magnat va aconseguir traspassar tots els drets d’aquesta compoanyia al traficant libanès Abderramán el Assir. En aquesta etapa haurien aconseguit obrir mercat al Marroc fins que l’any 1984 Alkantara Iberian Exports s’hauria convertit en la major exportadora d’armes d’Espanya. L’activitat de l’empresa no va cessar fins a l’any 1990.