Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Rebequeria del PSC contra el documental sobre el judici de l’1-O emès a TV3

El Govern defensa la independència de la televisió pública de Catalunya

Avatar
Agències 29/04/2021
29/04/2021 El pleno del Parlament de Catalunya de este jueves es el primero que se celebra en el hemiciclo con los 135 diputados presencialmente desde marzo de 2020. CATALUÑA ESPAÑA EUROPA BARCELONA POLÍTICA PARLAMENT

La consellera de Presidència i portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha defensat aquest dijous la independència de TV3 davant les crítiques de la diputada del PSC Beatriz Silva per la compra de vuit documentals de Mediapro sobre el judici de l’1-O. “No és competència d’aquesta consellera ni del Govern decidir la programació de TV3 ni Catalunya Ràdio”.

Preguntada per Silva en la sessió de control al Govern durant el ple del Parlament, Budó ha remarcat que existeixen mecanismes de control dels mitjans públics, tot i que “en cap cas ha de ser un control ni de censura ni d’una ingerència política”, ja que el que ha de garantir el Govern és que es basin en criteris d’independència, professionalitat i pluralitat, ha dit.

Silva ha assegurat que aquesta sèrie documental ha tingut un cost de 440.000 euros, quan els diners públics es necessiten per altres assumptes urgents, segons ella: “Al mig d’una pandèmia, com es justifiquen aquests documentals?”, i ha preguntat d’on provenen aquests recursos.