Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Raquel Sánchez torna a mofar-se dels catalans dient que ERC i Junts tenen un “relat victimista permanent” sobre Rodalies

"Vostè creu que la gent és idiota", ha respost la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras

|

- Publicitat -

Jornada de retrets i acusacions aquest dimecres, 17 de maig, a la sessió de control del Congrés dels Diputats de Madrid. Els partits independentistes d’ERC i Junts, tot i haver aconseguit la reprovació de la ministra de Transports tant al Congrés com al Senat, insisteixen en la mala gestió que s’ha fet d’aquest servei a Catalunya i en la manca d’inversió històrica del govern espanyol, unes crítiques que han encès la ministra Sánchez, que s’ha tornat mofant-se d’ERC i Junts, acusant-los de tenir un “relat victimista permanent”.

La titular de Transports ha ignorat les dades objectives sobre el mal funcionament de Rodalies, segons les quals hi ha incidències greus quatre de cinc dies laborables, i ha tret pit que “mai s’havia invertit tant” en la xarxa. Sánchez ha assegurat que “Catalunya és la primera comunitat autònoma en volum d’inversió executada i, dins d’això, Rodalies és una màxima prioritat”, acusant els partits sobiranistes de “desinformar” i només interessar-los la qüestió com a “munició electoral”.

Publicitat

“Vostè creu que la gent és idiota”, ha respost Nogueras, tot defensant que “el millor pla per a Rodalies és la independència”, ja que “no té cap sentit” que sigui Renfe qui gestiona el servei. La portaveu de Junts també ha criticat que els diners que arriben a Catalunya són “molles: “Això no és ser el que més paga a Catalunya sinó el que més li pren el pèl”.

Per la seva banda, la diputada d’ERC Inés Granollers ha argumentat que la inversió a Catalunya del govern espanyol “s’ha quedat en promeses electorals” i ha acusat el Ministeri de Transports de tenir una “constant deixadesa de funcions”. En aquesta línia, Granollers ha assegurat que Rodalies “no és un problema puntual o de desinversió” d’un executiu com el de Mariano Rajoy. “La realitat és que governi el PSOE o el PP, les classes populars pateixen” ha etzibat la republicana.

Et pot interessar  Jordi Pujol revela que votarà Junts el 12-M: "Ara toca Junts i votaré en Puigdemont"

Sánchez s’ha espolsat les acusacions recordant que és “la Generalitat” la que té “la titularitat del servei de Rodalies des de 2010”, un fet que “obvia” i sobre el qual “no té cap interès a posar-hi solució”. “No estan atenent les seves competències, els interessa continuar en el relat del victimisme”, ha dit Sánchez que ha acusat l’actual Govern d’ERC, però també els anteriors amb Junts.

D’altra banda, tot i que comparteixen interessos, els grups independentistes també s’han enganxat entre ells durant la sessió de control. Nogueras ha retret a ERC que hagi actuat a Madrid “ajupida”, tot reivindicant que cal fer-se “respectar”. Granollers ha reclamat a Junts que “deixi d’atacar” el Govern i els ha retret “manca de projecte”. “Quan governen les dretes a Catalunya mai es preocupen per la majoria de la ciutadania”, ha afirmat la dip

Publicitat

Opinió

Minut a Minut