Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Raquel Sánchez: “Encara no entenc què vol dir el traspàs integral de Rodalies”

Sánchez ha defensat que "en termes generals" Rodalies funciona bé i ha tret pit del "programa d'inversions" que assegura que s'estan executant després d'anys de "desinversió"

|

- Publicitat -

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, encara no ha entès què és el que demana la Generalitat quan exigeix el traspàs integral de Rodalies, malgrat les tres reprovacions i que la xifra d’incidències a la xarxa ferroviària catalana continua creixent. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sánchez ha defensat que “en termes generals” Rodalies funciona bé i ha tret pit del “programa d’inversions” que assegura que s’estan executant després d’anys de “desinversió”.

Sánchez ha admès que les reprovacions per part del Parlament, el Senat i el Congrés “no són agradables”, però ha aprofitat per carregar contra el fet que ERC s’hagi “aliat” amb el PP per tal de reprovar-la. “Jo represento a un govern, que és el govern que més ha invertit a la xarxa de Rodalies des de fa molts anys. No s’entén aquesta aliança entre ERC i el PP, que ha estat el responsable de la major desinversió a Catalunya no només a Rodalies, sinó del conjunt d’infraestructures” ha reblat.

Publicitat

Preguntada sobre el traspàs de Rodalies que el Govern exigeix, Sánchez ha respos que “fa dos anys que sóc ministra del govern d’Espanya i encara no entenc què vol dir traspàs integral de Rodalies”. “La Generalitat és titular del servei des de fa més de 12 anys i sap que la infraestructura, que és d’interès general, es fa servir per altres operadors” ha dit, tot instant la Generalitat a fer explícit “què és el que vol” quan exigeix el traspàs.

Sobre la incidència de l’R2 Sud del passat 1 de maig, Sánchez ha assegurat que publicaran l’informe sobre els fets un cop estigui acabat i ha criticat l’expedient sancionador de l’Agència Catalana del Consum contra Renfe. En aquest sentit, Sánchez ha admès que li “sobta” que Consum demani explicacions a la companyia operadora, però no a la Generalitat. “Actua com a part i jutge”, ha etzibat la ministra.

Et pot interessar  Puente: "Si Illa és president es desbloquejarà l'ampliació de l'Aeroport del Prat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut