Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Raquel Sánchez acusa el Govern català de fer sevir el “relat del victimisme” sobre inversions

La ministra té la barra de presumir que el govern espanyol actual "inverteix com mai" a Catalunya sense fer públiques les xifres

|

- Publicitat -

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, no assumeix responsabilitats per la manca d’execució pressupostària que l’últim informe de la conselleria d’Economia i Hisenda va exposar, evidenciant que des del 2013 l’Estat ha deixat sense executar 4.398 milions d’euros que estaven pressuposats a Catalunya, dels quals 3.199 milions corresponien a les inversions ferroviàries. Sánchez, que aquest dimecres ha visitat el Saló Nàutic de Barcelona, ha acusat el Govern català de fer-se la víctima, especialment en la qüestió pressupostària.

La titular de Transports, lluny d’admetre el dèficit fiscal que Catalunya arrossega en comparació amb altres territoris espanyols des de fa dècades, ha tret pit que l’actual executiu espanyol està “invertint com mai a Catalunya”, particularment a Rodalies. Segons Sánchez, les diverses obres que es fan a Catalunya estan executant un volum d’inversió a Catalunya sense precedents.”Amb dades objectives estem invertint com mai”, ha afirmat.

Publicitat

Pel que fa al cas concret de les intervencions al servei ferroviari, Sánchez ha apuntat que s’estan executant “totes les obres compromeses”, i s’ha compromès a arribar a l’equador del Pla de Rodalies el 2025 amb el 50% de les obres executades. Amb tot, ha assegurat que les inversions totals sumen més de 850 milions d’euros, tot i que segons l’informe de la conselleria d’Economia, encara falten molts milions d’euros per compensar els anys de desinversió.

Et pot interessar  Maldecaps a Rodalies: un nou robatori de coure provoca retards de 40 minuts a l'R2 Nord, l'R8 i l'R11
Publicitat

Opinió

Minut a Minut