Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ràbia de Robles amb les exigències d’ERC pels PGE

|

- Publicitat -

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha retret aquest dijous a ERC que pretengui utilitzar la tramitació parlamentària dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) per al 2022 per treure rèdits polítics i introduir qüestions “partidistes” com el blindatge del català a la Llei Audiovisual. En una entrevista a ‘La hora’ de TVE, Robles ha afirmat que aquests són uns pressupostos per a la recuperació econòmica amb els fons europeus, i per tant “no comprèn” que els republicans plantegin reivindicacions “en clau partidista” sobre un tema “que no té res a veure amb els pressupostos”.

Les manifestacions arriben a 24 hores que expiri –aquest divendres a les 14h- el termini per a la presentació d’esmenes a la totalitat. ERC ja està preparant el text que presentarà davant una eventual manca d’acord, un cop el govern espanyol ha apuntat a través de diversos ministeris que no veu factible assolir una entesa per blindar el català a la Llei audiovisual ni ara ni abans que es votin les esmenes a la totalitat els dies 2 i 3 de novembre.

Publicitat

Robles ha afirmat que “no concep” que els republicans condicionin els comptes a aquesta qüestió. “Aquests pressupostos són bons per afavorir els més vulnerables”, i “els altres temes partidistes tenen altres marcs de diàleg”. Ha afirmat que “entén” que ERC reivindiqui un blindatge del català a la producció audiovisual, “però em sorprendria que quan tenim uns pressupostos en clau social es pugui condicionar a aquesta qüestió”. “En política no es pot estar amb plantejaments personals o partidistes”, ha dit.

Et pot interessar  El Govern accepta estudiar moratòries a macroprojectes per la sequera però creu que no afectarà el Hard Rock
Publicitat

Opinió

Minut a Minut