Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Quin és el material de primera necessitat recaptat a Barcelona i enviat a Ucraïna?

|

- Publicitat -

La comunitat ucraïnesa ha començat a fer els primers enviaments de productes de primera necessitat recollits a Barcelona. Després de la crida que van fer, els voluntaris han rebut una allau de solidaritat amb donacions de menjar, roba, medicaments i diners. La recollida es realitza des de la parròquia de Santa Mònica, allà s’empaqueten els productes, s’envien per transport terrestre fins a Polònia. Des d’allà, a Ucraïna l’activista Andrii Antonovski ha explicat que la iniciativa ha comptat amb “molta participació” i agraeix la resposta de la gent. També recorda que tot allò que es faci arribar ha de ser de “llarga durada” i que es pugui transportar “fàcilment”.

Sopes, galetes, cafè, té, cacau o llet en pols són alguns dels productes que poden facilitar el dia a dia dels ucraïnesos, i des de la comunitat establerta a Barcelona també demanen menjar preparat per nens i nadons. Pel que fa als medicaments, sostenen que falten productes com venes, alcohol o ibuprofens. Antonovski també diu que són necessaris productes de neteja, principalment, aquells que puguin fer servir els infants, per exemple les cremes o els sabons.

Publicitat

Respecte a material militar, tots aquells objectes de caràcter defensiu. “Si algú pot portar armilles antibales per aquells que estan en zones de combat, les podran fer servir per a protegir-se”, assenyala. Altres objectes que poden ser d’utilitat són sacs de dormir, bateries, llanternes, equips de cuina, màrfegues o mantes.

Tot plegat, recorden, es pot deixar en diferents ubicacions de Barcelona com les parròquies de Sant Josep o Santa Mònica, l’església de Nostra Senyora del Perpetu Auxili o el consolat d’Ucraïna. Finalment, la darrera de les peticions va més enfocada al transport, ja que només disposen de furgonetes. Així, fan una crida a totes aquelles persones que els puguin deixar un camió petit que pugui fer via per portar tot el material ja recollit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut