Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Quim Torra sobre Sánchez: “Vaig conèixer un home que no prioritzava la vida i la salut de la gent”

El president represaliat no entén com el Gobierno més progressista “no pot presentar un projecte de llei d’amnistia”

Àlex Huguet 13/10/2020
El president del Govern, Quim Torra | ACN

El president inhabilitat, Quim Torra, ha parlat sobre la seva trajectòria com a president de la Generalitat de Catalunya, i de tots els conflictes que ha viscut en la seva última etapa i durant la gestió de la pandèmia de coronavirus.

Sobre la imposició de l’estat de privar el govern de les seves competències durant els pitjors mesos de la pandèmia, Torra ha assegurat que “ningú ens havia advertit. Va ser una decisió absolutament incomprensible”. Pel que fa a la situació de Madrid, el president creu que “han entrat en una espiral de la qual no en saben sortir, ja que no discuteixen ni tan sols amb dades científiques”.

El president a carregat sense embuts sobre l’actual president del Gobierno, Pedro Sánchez, a qui va tenir l’oportunitat de conèixer més durant la pandèmia: “El vaig conèixer més, a banda de les actuacions polítiques com la taula de diàleg que apareixia a conveniència”. “Jo vaig veure un home que no prioritzava la vida i la salut de les persones, veia altres coses damunt la taula”, ha reblat, i ha assegurat que Sánchez és capaç de qualsevol cosa per mantenir la seva condició de president, i que li és igual “pactar amb uns o altres”. Torra no entén que el Gobierno més progressista de la història encara no hagi fet una proposta de llei d’amnistia: “Tenen la majoria per tirar-la endavant. De què serveixen els indults?”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, també ha parlat sobre la relació amb ERC, de qui ha assegurat que “en una situació d’emergència, la falta de confiança va tornar, vam saber treballar com un equip i prendre les mesures de manera consensuada”, malgrat que l’haguessin privat de la seva condició de diputat pocs dies abans que esclatés el coronavirus.