Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Quim Torra: “Sense una política de tests massius, és molt difícil plantejar un desconfinament”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha parlat sobre la situació actual de la crisi del coronavirus. En una entrevista a Rac 1, ha denunciat que el tema dels desplaçaments a les segones residències l’enerva, i remarca que l’actitud de la gran majoria de la societat està sent admirable. “No ens podem permetre sobrecarregar res ni ningú. Això va de compromís, esforç solidari i sacrificis compartits”. També destaca que “la millor vacuna contra el coronavirus és quedar-se a casa”.

El president també ha explicat la situació actual a Catalunya, dient que no és ni molt menys bona: “Hem doblat les UCI, amb un 87% d’elles ocupades, i el mateix percentatge pels respiradors”. Rebutja completament les mesures que vol aplicar Sánchez a partir de la setmana que ve, dient que “pitjor que un confinament és un segons confinament. Sense una política de tests massius, és molt difícil plantejar-se un desconfinament. Sortir d’aquest estat és una temeritat, no ens podem tornar a equivocar.”

Publicitat

Sobre la situació a les residències, Torra assegura que li ha preocupat des del primer moment, i fa autocrítica dient que el sistema sociosanitari no ha tingut els mateixos recursos que el sanitari. Ja va alertar que era un tema molt greu que afecta tota la ciutadania i que necessitava un punt d’inflexió. Han optat per portar-ho cap a l’àmbit de Salut.

Sobre una destitució d’El Homrani diu que “tothom fa el que pot”, siguin del partit que siguin, i que per tant, El Homrani té tot el seu suport. També admet que s’hauria d’haver reaccionat abans sobre la situació en general.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut