Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

Quim Torra: “Sense una política de tests massius, és molt difícil plantejar un desconfinament”

Defensa que és una temeritat no continuar amb el confinament total 15 dies més després de la Setmana Santa

Àlex Huguet
Àlex Huguet 09/04/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, reunit per videoconferència, des de la Casa dels Canonges, amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per seguir l'evolució del COVID-19, el 18 de març de 2020 (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha parlat sobre la situació actual de la crisi del coronavirus. En una entrevista a Rac 1, ha denunciat que el tema dels desplaçaments a les segones residències l’enerva, i remarca que l’actitud de la gran majoria de la societat està sent admirable. “No ens podem permetre sobrecarregar res ni ningú. Això va de compromís, esforç solidari i sacrificis compartits”. També destaca que “la millor vacuna contra el coronavirus és quedar-se a casa”.

El president també ha explicat la situació actual a Catalunya, dient que no és ni molt menys bona: “Hem doblat les UCI, amb un 87% d’elles ocupades, i el mateix percentatge pels respiradors”. Rebutja completament les mesures que vol aplicar Sánchez a partir de la setmana que ve, dient que “pitjor que un confinament és un segons confinament. Sense una política de tests massius, és molt difícil plantejar-se un desconfinament. Sortir d’aquest estat és una temeritat, no ens podem tornar a equivocar.”

Sobre la situació a les residències, Torra assegura que li ha preocupat des del primer moment, i fa autocrítica dient que el sistema sociosanitari no ha tingut els mateixos recursos que el sanitari. Ja va alertar que era un tema molt greu que afecta tota la ciutadania i que necessitava un punt d’inflexió. Han optat per portar-ho cap a l’àmbit de Salut.

Sobre una destitució d’El Homrani diu que “tothom fa el que pot”, siguin del partit que siguin, i que per tant, El Homrani té tot el seu suport. També admet que s’hauria d’haver reaccionat abans sobre la situació en general.