Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Quim Torra i Pere Aragonès demanen l’amnistia dels presos polítics i reiteren que “no haurien d’haver entrat a presó”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reaccionat a la proposta de les Juntes de Tractament de les presons de proposar per unanimitat el tercer grau per els líders independentistes empresonats. “Mai no haurien d’haver estat jutjats, mai no haurien d’haver entrat a la presó, tampoc haurien de seguir a la presó. 3r grau? Llibertat!” ha piulat a través del seu compte de Twitter per després donar “força” als nou polítics empresonats per l’1-O. En la mateixa línia, la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha destacat que el règim de semillibertat “no és cap privilegi, sinó un dret”.

“No haurien de ser a la presó. Per fi se’ls concedeix el tercer grau. No és cap privilegi, és un dret. No oblidem que la injustícia continua”, ha afegit Borràs en la seva piulada.

Publicitat

Per la seva banda, el coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que l’única “solució definitiva” pels presos de l’1-O és l’amnistia. Després que les juntes de tractament hagin proposat el tercer grau pels presos independentistes, Aragonès ha titllat el fet de “bona notícia” en argumentar que són “nou innocents que no haurien d’estar a la presó”. “Davant d’una sentència injusta, d’un Tribunal Suprem que només ha buscat la venjança, l’única solució definitiva és l’amnistia”, ha assenyalat el també vicepresident del Govern.

Et pot interessar  VIDEO | Aragonès defensarà l'amnistia al Senat el pròxim dilluns
Publicitat

Opinió

Minut a Minut