Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Quim Torra denuncia el “nou atac judicial” de l’estat espanyol

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat la seva opinió després de saber-se la nova decisió del TSJC, que ha obert una causa penal contra ell per desobediència per no treure la pancarta en favor dels presos del Palau de la Generalitat al setembre. En un comunicat oficial, el president ha respòs amb contundència un “nou atac judicial” que demostra que l’estat espanyol té un problema amb la llibertat d’expressió i la defensa dels drets fonamentals perquè, diu, “el problema no era el període electoral ni la neutralitat de les institucions en campanya electoral”.

Torra, no es talla en aquesta denúncia a l’estat repressor, i diu que aquesta causa ha estat “guiada per la venjança i la ideologia” que, segons ell, “allunya més la justícia espanyola dels estàndards europeus”. Aquest nou procés judicial és diferent del que li ha costat la condició de diputat al Parlament de Catalunya, quan no va retirar la pancarta durant la campanya electoral. El motiu de la nova causa és no acatar l’ordre del mateix TSJC de retirar la pancarta sobre els presos i “exiliats” de la façana del Palau de la Generalitat al setembre. En concret, el tribunal li va donar 48 hores el 23 de setembre. Finalment, va ser retirada el 27, després de recórrer als Mossos d’Esquadra. La van acabant traient el cantautor i exdiputat Lluís Llach, l’actriu Sílvia Bel, el periodista i exdiputat Antoni Baños i la portaveu de Somescola, Teresa Casals. L’origen d’aquest procediment és una denúncia d’Impulso Ciudadano. El TSJC també ha acordat designar com a instructor del procediment el magistrat Carlos Ramos. Precisament, Torra ha subratllat que la nova causa serà instruïda pel mateix magistrat que en l’ocasió anterior.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut