Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Quim Torra avisa Asens que “el dret d’autodeterminació no depèn de l’aritmètica espanyola”

Respon així al portaveu dels comuns al Congreso, que no veu possible un referèndum i ho considera “enganyar la ciutadania”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 01/07/2021
El president Quim Torra reclama que el nou executiu treballi unit i amb lleialtat interna per avançar cap a la independència.

Quan els comuns es passen de llestos, plouen els clatellots. En un intent de fer servir l’equidistància per advertir Catalunya que “no es pot fer un referèndum ara”, el portaveu dels comuns al Congreso ha posat sobre la taula que és “l’aritmètica espanyola” el que no ho permet, assegurant que “no hem d’enganyar a la ciutadania”. En aquest sentit, Quim Torra, l’ha contradit amb una advertència en forma de clatellot: “Aquesta és la qüestió: que l’exercici del dret d’autodeterminació de Catalunya no depèn de l’aritmètica espanyola”.

El president inhabilitat li recorda a Asens que en ser una minoria nacional, la preuada “aritmètica” a la qual fa referència el membre dels comuns “mai serà favorable” a una majoria de catalans, i assegura que el dret d’autodeterminació dependrà “de la sobirania dels catalans representats en el Parlament de Catalunya”.