Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigneró, després del ciberatac: “Ha estat el més potent dels darrers anys a Catalunya amb diferència”

|

- Publicitat -

El ciberatac que ha assetjat aquest divendres a la nit els sistemes d’informació de la Generalitat està “controlat”, segons ha informat a través de Twitter el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, poc abans de les dotze de la nit. El vicepresident ha explicat que l’atac “persisteix amb alts i baixos”, però que s’ha pogut controlar i que els serveis estan restablerts. Amb tot, la Generalitat no abaixarà “la guàrdia” durant tota la nit, i Puigneró confirma que ha estat el ciberatac “més potent dels darrers anys a Catalunya amb diferència.

Tan bon punt s’ha detectat l’atac s’han activat les contramesures per part de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Cap a dos quarts i mig d’onze de la nit, Puigneró afirmava que el ciberatac era del tipus de denegació de servei i que era “quatre vegades més potent que l’històric ciberatac del 9-N del 2014”.

Publicitat

N’han resultat afectades “amb molta virulència” algunes aplicacions de l’ecosistema de la Generalitat a internet i webs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut