Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Puigdemont té clar qui hi ha darrere la contractació de l’empresa israeliana per atacar el 9-N: “El GAL tecnològic”

El president Puigdemont assenyala el PSOE i el titlla de ser uns “farsants”

Maria Garcia 15/02/2023
Carles Puigdemont en la presentació de l'estratègia política internacional del Consell per la República, a Brussel·les Data de publicació: dimecres 16 de febrer del 2022, 12:28 Localització: Brussel·les Autor: Marta Vidal

El ciberatac que la Generalitat de Catalunya va patir durant 3 dies el 2014, coincidint amb la consulta del 9-N, i que és el més greu que ha patit mai la institució, va orquestrar-se des d’una empresa especialitzada en campanyes de desinformació per a governs que dirigeix un exmilitar i empresari israelià. Moltes personalitats de l’independentisme, com ara Artur Mas, es pregunten ara qui va encarregar els serveis de l’empresa, i reclamen una investigació que aclareixi aquests fets. El president a l’exili Carles Puigdemont, però, no té cap mena de dubte sobre qui hi ha darrere aquest fatal atac cibernètic: “Com amb l’escàndol del CatalanGate, els espies infiltrats, les diligències indeterminades… el client sempre és el mateix” ha piulat.

Puigdemont ha recordat els múltiples atacs que l’Estat espanyol ha perpetrat contra el moviment independentista català, així com contra els drets civils i polítics, responent una piulada de l’exvicepresident del Govern, Jordi Puigneró, que recordava que ja en el moment de patir el ciberatac va assenyalar que es tractava d’un encàrrec, tot preguntant-se “qui sinó podia tenir interès en fer caure els sistemes informàtics de la Generalitat el cap de setmana de la consulta d’independència?”.

“El client sempre és el mateix. I es gasta milions d’euros a perseguir idees que, de cara a la galeria, diu que són legítimes. Farsants. El GAL tecnològic. El PSOE hi té experiència” ha reblat el president Puigdemont.

El Ministeri de l’Interior assegura que mai ha contractat tant l’empresa com a Hanan. No obstant això, ‘El País’ revela que l’exmilitar ha fet cursos als cossos i forces de seguretat de l’estat espanyol, i que entre les seves files d’empleats hi ha també un exmilitar espanyol.