Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Puigdemont, Riba i Solé duen a l’eurocambra l’escandalosa repressió del Tribunal de Cuentas

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont i els d’ERC Diana Riba i Jordi Solé han informat la resta de membres de l’Eurocambra sobre la “nova acció repressiva” del Tribunal de Comptes contra 34 excàrrecs. En una carta, els tres eurodiputats titllen la causa del Tribunal de Comptes “d’agressió” i consideren que “perjudica la credibilitat democràtica de la Unió Europea”. “Només l’amnistia i el respecte al dret d’autodeterminació de Catalunya pot portar una solució duradora entre Catalunya i Espanya”, apunten en el text. A més, Puigdemont, Solé i Riba avisen que l’Eurocambra i la resta d’institucions comunitàries “no poden quedar inactives mentre es violen drets fonamentals de forma sistemàtica”.

D’altra banda, els tres eurodiputats informen que es tracta d’un “tribunal administratiu”, els membres del qual estan “elegits directament pels grans partit de les Corts espanyoles”. En referència al PP i el PSOE, Puigdemont, Solé i Riba denuncien les seves “pràctiques de nepotisme”.El Tribunal de Comptes reclama 1,9 milions d’euros a Puigdemont, 2,1 milions a Romeva i 6.363 euros a Solé.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut