Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Puigdemont: “La sentència marcarà el final d’una era”

|

- Publicitat -

Carles Puigdemont vaticina que la sentència del judici de l’1 d’octubre “marcarà la fi d’una era” i després d’aquest punt d’inflexió, “l’independentisme haurà de reprendre la iniciativa política i social”. En una roda de premsa de Junts per Catalunya a Brussel·les, el president legítim ha expressat la seva negativa a un avançament electoral. “El moment demana fortalesa i estabilitat, l’enfortiment de les institucions no és compatible amb les presses electorals”, ha expressat el líder de Junts per Catalunya.

En un altre ordre, Puigdemont reconeix que, després de les darreres trobades de tots els actors de l’independentisme com és el cas de la reunió de Ginebra, “hem començat a avançar” en l’objectiu de reconstruir la unitat.

Publicitat

Dura crítica al PSOE

“Hi ha votants bons o dolents?”, ha etzibat el president en relació a la negativa de Pedro Sánchez a reunir-se amb Junts per Catalunya per debatre sobre la seva investidura. En aquest sentit, Laura Borràs ha destacat com el PSOE “sap que la ingovernabilitat a Espanya passa per Catalunya”.

La portaveu juntaire al Congrés dels Diputats assegura que els socialistes “saben que la nostra oferta de diàleg públic i privat es manté”. Torra ha fet una crida “massiva” a participar en la Diada En la reunió de Junts per Catalunya a Bèlgica, també hi ha participat Quim Torra. “Més que mai, la ciutadania ha de participar massivament a la diada, l’horitzó és la independència”.

El president de la Generalitat s’ha mostrat “perplex per la celeritat” del seu judici per la pancarta sobre els presos polítics al balcó de la plaça Sant Jaume. Amb una certa ironía, Torra ha recordat com “fa sis anys de les agressions ultres” a la delegació de la Generalitat a Madrid i “no ha passat res”.

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Aragonès que "ha malbaratat la majoria independentista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut