Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Puigdemont i Nogueras aplaudeixen el gest de Giró de no presentar-se a les primàries de Junts de cara el 23-J

El president a l'exili destaca que el gest de l'exconseller Giró denota el seu "gran sentit de país"

|

- Publicitat -

Junts concorrerà les eleccions generals previstes pel 23 de juliol, però de moment encara no ha anunciat qui serà la persona que lideri la llista pel Congrés dels Diputats. En un primer moment, tot just després que el president espanyol Pedro Sánchez anunciés per sorpresa l’avançament dels comicis, l’actual diputada al Congrés Míriam Nogueras, així com l’exconseller Jaume Giró, van comunicar que la seva intenció era presentar-se de cara aquesta nova cita electoral.

L’ajustat calendari, tanmateix, impedeix que puguin obrir-se unes primàries dins la formació amb prou temps, de manera que Giró finalment no es presentarà a les primàries de Junts, tal com ha anunciat poques enrere. Tant el president a l’exili Carles Puigdemont, com la diputada i portaveu al Congrés Míriam Nogueras, han aplaudit el gest de Giró de renunciar a les primàries pel bé de la formació.

Publicitat

“Jaume Giró ha estat un gran conseller d’Economia, i és un actiu polític d’alt nivell. Amb aquest gest demostra, a més, que té un gran sentit de país” ha expressat Puigdemont a través de Twitter, tot esmentant la formació de Junts.

Per la seva banda, Nogueras ha volgut transmetre el seu “reconeixement” a Jaume Giró, tot afirmant que “les eleccions del 23-J són decisives”. “Arranquem. Junts” ha conclòs la diputada, que es postula com a cap de llista de Junts a les eleccions a les Corts espanyoles.

En una entrevista a l’ACN, Giró ha explicat que no es presenta finalment a les primàries, argumentant que tant Carles Puigdemont com el secretari general de Junts, Jordi Turull, li han fet saber que obrir ara unes primàries “no és el més oportú ni convenient”. L’exconseller també ha admès que veu el calendari de primàries “molt ajustat” i, davant els dubtes que se puguin celebrar-se “en condicions”, ha preferit fer un pas al costat.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics

També reconeix que té “una visió pròpia” sobre el paper que el partit hauria de tenir a Madrid, de “negociació intel·ligent”, però alhora recorda que és una visió “compartida” amb militants i votants. Amb tot, però, continuarà formant part de l’executiva.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut