Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Giró i Nogueras es volen presentar a les primàries de Junts per candidats al 23-J

Tots dos han manifestat la seva voluntat de presentar-se a les primàries de Junts per ser candidats a les eleccions generals del 23-J

|

- Publicitat -

Junts comença a encarar les eleccions generals, que han passat de celebrar-se teòricament a finals d’any a fer-ho el pròxim 23 de juliol, segons ha anunciat el president espanyol Pedro Sánchez aquest dilluns, 29 de maig, després que les eleccions municipals i autonòmiques hagin consolidat el PP com la força amb suports arreu de l’Estat espanyol.

La formació independentista liderada per Laura Borràs encara no ha determinat qui seran els candidats al Congrés dels Diputats. Tanmateix, l‘exconseller Jaume Giró i la diputada al Congrés Míriam Nogueras ja han avançat que es volen presentar a les primàries de Junts per ser candidat a les eleccions generals del 23-J, segons confirmen fonts de l’executiva del partit a l’ACN.

Publicitat

Segons aquestes fonts, Giró s’ha reunit aquest dilluns a la tarda amb la cúpula del partit per vakirar els resultats de les eleccions municipals i abordar els futurs escenaris, especialment ara que comença un nou període electoral. Durant aquesta reunió, Giró ha manifestat la seva voluntat de presentar-se com a candidat a Madrid. Pel que fa a Míriam Nogueras, que és diputada al Congrés des que va entrar-hi com a número 2 en la llista encapçalada per Laura Borràs el 2019, les fonts també confirmen que tractaria de repetir la candidatura. Poques hores abans, l’exdirigent de Junts i expresident, Carles Puigdemont, assegurava en una piulada que estan “preparats” pels comicis i adjuntava una imatge de Nogueras al costat d’una fotografia seva.

Et pot interessar  Borràs defensa "l'actitud ferma" de Junts en la llei d'amnistia i acusa ERC de "no voler molestar els socialistes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut