Dimarts, 14 de juliol de 2020 - Edició 719
La República

Puigdemont i Comín denuncien la “inactivitat històrica” d’Espanya al Delta de l’Ebre davant la Comissió Europea

JxCat pregunta a l’executiu europeu si prendrà mesures per fer complir les directives europees i evitar la regressió del Delta

Avatar
Agències 24/01/2020
Els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín votant al plenari del Parlament Europeu. Imatge del 13/01/20
Els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont i Toni Comín han reclamat a la Comissió Europea que actuï per resoldre la “inactivitat històrica” d’Espanya al Delta de l’Ebre i que ajudi a resoldre els seus problemes “sistèmics”. Tots dos han traslladat aquest divendres dues preguntes parlamentàries a la CE on també demanen a l’executiu europeu que prengui “mesures” per fer complir les directives de l’aigua i d’inundacions. D’altra banda, JxCat vol saber si Espanya preveu alguna “mesura especial” al riu Ebre per “evitar la regressió del Delta”.
En el seu escrit, Puigdemont i Comín lamenten que el Delta ha perdut terreny de costa per “l’incompliment de les mesures establertes per la mateixa legislació espanyola” i per l’augment del nivell del mar.

Per això, demanen a la CE que actuï per tal que “els sediments acumulats als embassaments de Riba-Roja i Mequinensa arribin fins a la desembocadura del riu Ebre”.

Brussel·les ofereix ajuda

Brussel·les ha activat el seu satèl·lit Copernicus per ajudar a avaluar “l’abast dels danys” causats pel temporal Gloria. Un portaveu de la Comissió Europea ha anunciat aquest divendres que s’ha posat en marxa “immediatament” aquest servei d’emergència per a desastres meteorològics que proporciona “mapes ràpids” després de la petició de les autoritats espanyoles i franceses.

La CE ha assegurat que està “preparada per proporcionar el suport necessari” i ha expressat el seu condol per les víctimes de la borrasca.

Relacionats