Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Puigdemont es reivindica com a interlocutor “vàlid” de la taula de negociació

Creu que el més important a resoldre durant el diàleg és el dret a l’autodeterminació

Agències 21/01/2020
Carles Puigdemont durant la seva atenció als mitjans a la sortida de la fiscalia de Brussel·les, el 18 d'octubre del 2019
El President a l’exili i eurodiputat Carles Puigdemont s’ha reivindicat com a interlocutor “vàlid” en una taula de negociació argumentant que va ser votat per més d’un milió de persones a les eleccions europees. “Si volen actuar amb realisme polític, no poden ignorar el que represento. Han de comptar sí o sí amb la interlocució de JxCat. Excloure’ns no és intel·ligent”, ha defensat en una entrevista que publica ‘El País’ aquest dimarts. Segons Puigdemont, el “problema” que ha de resoldre aquest diàleg és el dret a l’autodeterminació. Així mateix, l’eurodiputat ha defensat que a la taula hi ha de participar una amplíssima representació de partits i moviments favorables a un referèndum d’autodeterminació.
Preguntat per si serà candidat a les eleccions catalanes, Puigdemont respon que “en principi, no”. I aclareix després que si hagués de decidir avui diria que no. “Vaig dir que no seria candidat a les europees i vaig canviar d’opinió perquè hi havia circumstàncies i possibilitats reals de ser eurodiputat. Com que cada setmana canvien les coses, he de ser prudent”, ha argumentat.

En referència al seu paper a la taula del diàleg i preguntat per si és una condició que se’l reconegui com a interlocutor, Puigdemont respon que si no fos així no s’estaria parlant d’un diàleg per resoldre el conflicte, sinó “d’un acord, molt lícit, entre dos partits”.