Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Puigdemont dona un cop de puny sobre la taula per a la recerca catalana

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha commemorat el Dia Mundial de la Sida per ressaltar la importància de la recerca científica des de diferents perspectives.

Puigdemont ha repiulat una notícia de Gemma Geis, consellera de Recerca i Universitats, en el qual explicava que Bonaventura Clotet, guanyador del Premi Nacional de Recerca, va assegurar que “tenim molt talent a Catalunya, però necessitem el diner-llavor”.

Publicitat

És a dir que es requereix una inversió potent en investigació perquè els projectes de recerca puguin avançar. Geis ha afirmat que “augmentem un 43% el pressupost en recerca, perquè la recerca és el millor pla de contingència del país”.

Puigdemont ha subratllat que la decisió de la consellera de Recerca és un “exemple pràctic sobre com materialitzar amb fets les paraules”. El 130è president de la Generalitat ha dit que la recerca “és cabdal pel present i el futur del nostre país”, ja que el beneficia de diverses maneres.

Per tant, que aporta eines per assegurar la salut, que facilita el procés de transferència de coneixement, i que transforma el model econòmic per fonamentar-lo en el saber. En definitiva, són tres punts que permeten l’avenç de la societat i que milloren la qualitat de vida dels ciutadans.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut