Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Puigdemont denuncia un assalt a la seu del Consell per la República de Bèlgica en el marc Pegasus

El president exiliat ha fet arribar imatges a la policia de Bèlgica on es veuen quatre individus que van entrar a l’edifici

Àlex Huguet 23/05/2022
Pla mitjà dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí després d'una roda de premsa a l'Eurocambra

Carles Puigdemont ha denunciat a la policia de Bèlgica que quatre homes van assaltar les oficines de l’edifici on hi ha la seu del Consell per la República. El diari El Mundo ha revelat que fa uns mesos que Puigdemont va fer arribar als agents unes imatges de les càmeres de seguretat on es veu com els homes entren a l’edifici a través del garatge, s’hi estan aproximadament una hora i vint, i després marxen amb un cotxe model BMW. A més ho tenien tot pensat, ja que la majoria anaven camuflats amb gorres i caputxes, i portaven motxilles a l’esquena.

Les imatges s’haurien enregistrat la matinada de l’11 al 12 de gener, justament dos dies abans que el president Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín compareguessin davant la Comissió d’Afers Jurídics de l’Eurocambra per defensar la seva immunitat i rebutjar el suplicatori que havia sol·licitat el Tribunal Supremo. Segons El Mundo, Puigdemont situaria aquest assalt en el context de l’espionatge del programa Pegasus.