Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Puigdemont demana a l’independentisme que es prepari per la “conquesta de la llibertat”

Puigdemont: “A la república catalana no hi sobra absolutament ningú”

Àlex Huguet 29/02/2020

El president a l’exili Carles Puigdemont ha fet una crida a preparar “la lluita definitiva” de l’independentisme “amb la mateixa convicció” que es va celebrar el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 però “superant errors i vencent dutes i febleses”. Ho ha dit a Perpinyà durant l’acte organitzat pel Consell per la República que ha aplegat desenes de milers d’independentistes a la capital del Rosselló. “Prepareu-vos”, ha insistit Puigdemont, que ha advertit que “totes les victòries futures només es poden aconseguir fent cas d’aquest mot d’ordre”. També ha aprofitat l’acte per carregar contra la justícia espanyola i el “règim monàrquic hereu directe del franquisme”, al qual ha acusat de tenir “al·lèrgia a la catalanitat”.

S’ha referit tant als controls policials que han dificultat l’arribada de manifestants a Perpinyà des del costat espanyol de la frontera com a la condició de “tanta gent que són a la presó o que haurà d’anar a declarar davant d’algun jutge que s’ha posat a la cua de voluntaris per aplicar aquell ‘a por ellos’ que els va ordenar el rei d’Espanya” i ha garantit que una república catalana “és l’única garantia” per acabar amb aquestes situacions. “Per tant, no hem d’esperar temps millors, perquè els temps millors ja els tenim aquí”, ha afegit.

Puigdemont ha insistit en la necessitat de “preparar i ajudar a preparar qui sigui” davant de la “molta feina” que albira per a l’independentisme. “Organitzem-nos arreu amb una xarxa que controli el territori, combatent la repressió de l’Estat. Fem xarxa del Consell per la República per guanyar la llibertat que ens mereixem. Preparem-nos per plantar cara contra l’abús i la injustícia”, ha conclòs.

Puigdemont també ha recordat Julian Assange i demana que no se l’extradeixi com a defensor de la llibertat d’expressió i com a persona que va fer molt per Catalunya divulgant-ne la situació política.