Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigdemont condemna l’assalt dels seguidors de Bolsonaro: “Lula va ser víctima d’una campanya de lawfare fastigosa”

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha reaccionat a l’assalt organitzat per partidaris de l’expresident del Brasil, Jair Bolsonaro contra el Congrés, el Tribunal Suprem i el Palau de Planalto. “El president Luiz Inácio Lula da Silva va ser víctima d’una campanya de lawfare fastigosa, i ara fa front a un atac contra la democràcia brasilera”, ha assegurat en una piulada. Puigdemont fa referència així al suposat cas de corrupció pel qual Lula da Silva va ser condemnat, tot i que finalment el Suprem li va donar la raó i va anul·lar les sentències.

Uns actes que molts han comparat als del Capitoli dels EUA ocupat pels fanàtics de Donald Trump. L’assalt als principals òrgans del govern del país s’ha produït tot just fa una setmana que Lula da Silva va assumir la presidència brasilera, després d’una victòria les darreres eleccions presidencials.

Publicitat

Per tot plegat, Puigdemont ha expressat “tot el suport” al Brasil i a la resta de democràcies de l’Amèrica Llatina “enfront dels qui mai no han acceptat la sobirania dels seus pobles”. 

Et pot interessar  Junts reuneix més de 10.000 inscrits als autocars que s'habilitaran per seguir els actes de Puigdemont a Argelers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut