Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Puigdemont carrega contra la conxorxa dels comuns, el PSC i el PP: “Demostra fins a on estan disposats a arribar els lacais de l’Estat”

Puigdemont subratlla que ha quedat sobradament demostrat que l'Estat espanyol "prefereix perjudicar la vida dels barcelonins" abans de permetre un govern independentista amb Xavier Trias

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha fet a través de Twitter una contundent reflexió sobre la deriva de la suposada esquerra espanyola, deriva que va quedar constatada amb la conxorxa dels comuns, el PP i el PSC per investir Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona i, així, evitar de nou un govern independentista a la capital de Catalunya. Mentre una part de l’independentisme, representada per ERC, acusa aquests tres partits d’haver pactat en secret a Madrid el futur de Barcelona, a ulls de Puigdemont la “gran coalició” el que fa és demostrar que “l’Estat espanyol i els seus representants a Catalunya continuen en guerra”

Puigdemont alerta a través de Twitter que la “guerra” de l’Estat espanyol contra Catalunya encara continua, “per si algú se n’havia oblidat”, i que el “front patriòtic” que tanta por causa efectivament existeix, “però és espanyol” i està format pel PSC, els comuns i el PP.  “En la conversa entre dretes i esquerres espanyoles, Catalunya sempre serà un actor secundari” recorda Puigdemont. 

Publicitat

Per aquest mateix motiu, el president exiliat insisteix que “el rol de l’independentisme no és ajudar Espanya aturar la seva dreta sinó ajudar Catalunya a aturar aquesta Espanya”. Puigdemont subratlla que ha quedat sobradament demostrat que l’Estat espanyol “prefereix perjudicar la vida dels barcelonins (el govern Colau-Collboni-Valls / Collboni-Colau-PP) abans de permetre que una persona com Xavier Trias endreci la ciutat”. 

Finalment, el president conclou la seva reflexió criticant que el fet que políticament s’accepti que “l’alcaldia de Barcelona es potinegi des de Madrid i que es nomeni un govern titella i tutelat per Madrid” demostra “fins a on estan disposats a arribar els seus lacais que avui han tornat a fer el mateix que fa quatre anys”, quan BComú i el PSC van acceptar els vots de l’extrema dreta de Manuels Valls per robar l’alcaldia a Ernest Maragall.
Amb tot, Puigdemont agraeix a Xavier Trias haver “representat la dignitat i la lleialtat” durant el ple d’investidura, durant el qual l’alcaldable de Junts no va tallar-se ni un pèl. A la vegada, també agraeix al candidat republicà, Ernest Maragall, haver “contribuit a impedir la sucursalització de Barcelona”.
En una altra piulada, Puigdemont ha ironitzat amb el fet que si la “hipocresia fos aigua, avui a Catalunya no hi hauria sequera”.

Et pot interessar  Illa es fa enrere i descarta ara pactar amb Junts perquè creu que són "incompatibles": "Puigdemont és bloqueig"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut