Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigdemont, contundent: “La funció de l’independentisme no és salvar Espanya de la seva dreta”

El president a l'exili recorda que la funció de l'independentisme és "salvar Catalunya d’aquesta Espanya on el franquisme perviu a totes les seves estructures"

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, davant l’anunci que les eleccions generals s’avancen al 23 de juliol, avisa que la funció de l’independentisme no és salvar l’Estat espanyol dels perills de la dreta i l’extrema dreta, els quals han quedat constatats després de les últimes eleccions municipals. Puigdemont s’ha mostrat contundent amb el discurs de la por que reclama “aturar la dreta” tant a Catalunya com a Espanya, així com amb els experts i expertes que han culpat el moviment independentista de l’auge de l’extremisme espanyol.

Puigdemont recorda que els 8 anys dels “governs més esquerranosos possibles a Barcelona”, així com els 3 anys i mig del “govern espanyol més progressista de la història”, no han impedit que l’extrema dreta de Vox entri a l’Ajuntament de Barcelona i a la majoria de consistoris i governs espanyols. “Establir una relació causa-efecte és molt temptador. Però és molt poc seriós” escriu el líder del Consell de la República, tot afegint que “alguns politòlegs que avui trobarien, amb raó, que aquest és un plantejament demagògic són els qui van escampar l’acusació que el procés d’independència era el responsable del creixement de Vox“.

Publicitat

“No ens hi deixem arrossegar, perquè la funció de l’independentisme no és salvar Espanya de la seva dreta” demana el president a l’exili, referint-se a les reclames de les diferents opcions polítiques, com ara ERC, d’aturar l’extrema dreta espanyola. Així, Puigdemont recorda que la funció de l’independentisme “és salvar Catalunya d’aquesta Espanya on el franquisme perviu a totes les seves estructures, començant pel rei i acabant per la guàrdia civil”.

“El discurs del rei del 3 d’octubre té molta més influència en l’estímul del vot radical espanyol que el referèndum de l’1 d’octubre, així com tota la premsa i la classe política aplaudint la repressió. I el sistema judicial que els protegeix i deixa impunes tots els seus abusos. I la policia que utilitza els mètodes del feixisme per violar la nostra intimitat. Si fas feixisme, tens feixisme” rebla Puigdemont.

Et pot interessar  El Suprem cita Puigdemont i Wagensberg a declarar com a investigats de terrorisme en la causa del Tsunami

El president conclou la seva reflexió criticant que l’esquerra espanyola, lluny de mobilitzar-se contra les estructures persistents del franquisme, “s’hi estintola còmodament”, motiu pel qual votar aquestes opcions polítiques amb la creença que així s’aturarà la dreta “és d’una ingenuïtat colossal”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut