Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Puigdemont carrega contra ERC per la polèmica de la Fiscalia de l’Estat, que qualifica de “terrorisme” l’independentisme

El president a l'exili apunta que "no es pot dir" que els partits que han donat suport a la investidura i als pressupostos de Sánchez "no sabessin" que la Fiscalia General depèn d'aquest

|

- Publicitat -

El passat dijous, 6 d’abril, va esclatar la polèmica quan la senadora d’ERC per Tarragona, Laura Castel, va denunciar públicament que les memòries del Fiscal General de l’Estat incloïen el moviment independentista català en l’apartat d'”amenaça terrorista”. Aquest fet ha tornat a evidenciar les discrepàncies i diferències existents entre els dos grans partits independentistes, ERC i Junts; representants d’aquest segon anteriorment ja havien denunciat els mateixos fets, i ara, que han tornat a sortir a la llum, critiquen el retard d’ERC a fer-ho. Així mateix ho ha exposat el president a l’exili, Carles Puigdemont, a través de Twitter, on ha carregat contra els que fins a l’octubre eren els socis de govern del seu partit.

Publicitat

Puigdemont no ha dubtat a recordar les paraules del president espanyol, Pedro Sánchez, quan va recordar a mode d’avís que “la fiscalia depenia del seu Govern”, apuntant així que la qualificació de “terrorisme” que ha fet el Fiscal General, Álvaro García, de l’independentisme, és obra del PSOE.

El president a l’exili apunta que “no es pot dir” que els partits que van investir Sánchez president i li han aprovat els pressupostos generals de l’Estat, entre ells ERC, “no ho sabessin”, tot retraient-los així el seu suport a les polítiques dels socialistes. Finalment, Puigdemont conclou la seva crítica als republicans preguntant si en el moment de les negociacions van “descuidar-se” de l’antiindependentisme del PSOE o si aquest “els va tornar a prendre el pèl”.

Et pot interessar  El Parlament s'acomiada del diputat republicà Antoni Flores amb un sentit homenatge
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió