Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

ESCÀNDOL | El Fiscal General considera el moviment independentista “terrorisme”

La senadora d'ERC per Tarragona, Laura Castel, ha demanat govern espanyol que esclareixi quina mena de banda terrorista és el moviment independentista català

|

- Publicitat -

L’independentisme no està gens ben considerat per l’Estat espanyol; això és un fet ben conegut (i patit) per tothom. Ara bé, el Fiscal General de l’estat, Álvaro García Ortiz, ha anat un pas més enllà, i ha decidit incloure el moviment independentista català sota l’apartat de “Terrorisme” de les seves memòries. Davant aquestes escandaloses acusacions, la senadora d’ERC per Tarragona, Laura Castel, ha fet al govern espanyol una sèrie de qüestions per tal que esclareixi quina mena de banda terrorista és el moviment independentista català.

Publicitat

Tal com exposa Castel, en la memòria de la Fiscalia General de l’estat espanyol, en l’apartat anomenat “Activitat terrorista“, concretament a partir de la pàgina 419, apareix emmarcat el moviment independentista de Catalunya. Els fets pels quals l’independentisme mereix aquesta qualificació per part del govern espanyol es refereixen a les manifestacions ocorregudes a Barcelona durant l’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre.

Però això no és tot. En l’apartat on s’avalua l’estat actual de l’amenaça terrorista, s’explica que la suposada amenaça terrorista de l’independentisme ha disminuït, i que es manté a partir d’accions simbòliques, com ara els talls a l’avinguda Meridiana de Barcelona o altres actes reivindicatius. Més endavant, ja a la pàgina 429, en l’epígraf “Procediments més rellevants de l’àrea de terrorisme: actuacions contra l’independentisme violent a Catalunya”, es relaten les prèvies del jutjat d’instància número 6 de Barcelona contra els membres dels CDR, així com la detenció i la posada en llibertat dels 7 independentistes investigats.

Per tot això, Laura Castel demana al govern espanyol que defineixi quin tipus de moviment terrorista és l’independentisme català, així com quin tipus d’accions terroristes representen les accions simbòliques i els actes reivindicatius. També pregunta el motiu pel qual els independentistes membres dels CDR, que eren considerats “fabricants d’explosius”, van quedar en llibertat. Finalment, la senadora llança la pregunta del milió: “Considera el govern que, respecte a certes ideologies, s’actua amb prejudicis i biaix, des de les institucions”?

Et pot interessar  ERC presenta una moció amb què instarà el Parlament a reprovar la ministra Sánchez per la gestió de Renfe a Catalunya
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió