Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Puigdemont avisa qui va “qüestionar” l’exili que l’opinió de l’advocat general del TJUE mostra que calia “perseverar”

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha avisat aquest dijous els qui “es van cansar a mig camí, van qüestionar l’estratègia de l’exili o creien que no era rellevant” que l’opinió de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que apunta que l’Eurocambra els hauria d’haver acceptat els escons tant a ell com a Toni Comín des del juny del 2019, quan van ser escollits com a eurodiputats, constata que calia “perseverar”. “Els hauria de confirmar que és el camí correcte”, ha dit després que l’advocat general del TJUE hagi emès les seves conclusions sobre el recurs d’ambdós eurodiputats. Puigdemont també ha afirmat que l’opinió del lletrat mostra que “les coses surten bé” quan jutgen “tribunals independents”.

En cas que el TJUE confirmi la decisió de l’advocat general, que no és vinculant per a la sentència final, Puigdemont ha dit que “confirmaria l’encert en l’estratègia de litigació estratègica i de confrontació intel·ligent malgrat tenir davant adversaris molt poderosos”.

Publicitat

“Quan es té la raó i es pot jugar el partit en territoris neutrals amb àrbitres que no estan comprats, hi ha moltes opcions que et donin la raó”, ha afirmat l’eurodiputat de Junts, que també ha reivindicat que, en cas de sentència favorable, servirà per protegir eurodiputats a qui “governs amb pulsions autoritàries” vulguin “apartar del càrrec”.

En cas que el TJUE els doni la raó, Puigdemont ha apuntat que es confirmaria una “vulneració greu de drets fonamentals” tant per part del Parlament Europeu com de les autoritats espanyoles, que ha subratllat, van emetre euroordres en aquell temps sense demanar suplicatori.

Et pot interessar  Junqueras retreu a Puigdemont que Junts trenqués amb el Govern: "La unitat es predica no abandonant governs"

“Se’ns va apartar perquè l’estat espanyol no estava d’acord amb les nostres idees polítiques i van trobar aliats aquí per afeblir el rol del Parlament Europeu com a institució independent”, ha dit Puigdemont, tot citant l’aleshores president de la cambra, Antonio Tajani, i el PP i Ciutadans.

Per al futur, Comín, candidat de Junts a les eleccions europees, ha dit que, en cas que la sentència confirmi el posicionament de l’advocat general, es mostrarà que “en cap cas” es necessari jurar la Constitució per accedir a l’escó.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut