Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Puigdemont avisa l’Estat espanyol que la repressió contra l’independentisme “tindrà un càstig sever”: “No els l’estalviarem”

"Això només passa amb règims il·liberals, que persegueixen dissidents polítics pel sol fet d'existir" ha reblat el president a l'exili

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha estat ben contundent amb l’Estat espanyol en la seva darrera piulada, arran de la negativa de Suïssa a col·laborar amb Espanya en la investigació de Tsunami Democràtic. Les autoritats suïsses van rebutjar cooperar en la investigació perquè considera que els fets denunciats per l’Estat espanyol com a terrorisme o d’organització criminal (la manifestació a l’aeroport del Prat i el tall de l’AP-7 a la Jonquera) són, en realitat, delictes de caràcter polític.

Publicitat

La negativa suïssa li ha servit a Puigdemont per exposar, una vegada més, el veritable funcionament de la justícia i la democràcia a Espanya. “Quan Espanya surt del seu cau pensa que el món funciona com ella. S’hauria d’adonar —o li hauria d’importar— que això només passa amb règims il·liberals, que persegueixen dissidents polítics pel sol fet d’existir” ha reblat el president a l’exili.

Puigdemont ha avisat les autoritats espanyoles que la persecució i la repressió no els sortiran de franc. “Tot això que ens porten fent, tots els diners que porten gastats, tots els recursos de l’Estat destinats a perseguir independentistes, tindrà un càstig sever, i no els l’estalviarem”. El president ha continuat assenyalant que la majoria de les decisions i resolucions internacionals sobre la repressió a l’independentisme “no són gens favorables a Espanya“, com ara l’última condemna del Comitè de Drets Humans de l’ONU a l’Estat espanyol, que confirma que els drets polítics de Puigdemont van ser violats el 2018 quan va impedir-se la seva investidura.

Tal com va avisar el mateix Puigdemont en el seu vídeo de reacció a la resolució de l’ONU, aquesta no serà l’única condemna, perquè “encara en queden per venir”. “Les vulneracions de drets fonamentals i polítics que ha comès per venjar-se de l’èxit de l’1 d’octubre queden impunes mentre romanen dins les fronteres polítiques espanyoles; quan les ultrapassen, comencen els problemes i els demanen comptes” ha sentenciat el president a l’exili.

Et pot interessar  Contundent missatge de Puigdemont sobre la persecució pel gag de la Verge: "La inquisició espanyola no mor mai"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió