Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Puigdemont adverteix de la persecució lingüística a la Xina picant l’ullet a Espanya

“Xi Jinping segueix el patró que d’altres apliquen fa segles”, ha dit el president en una piulada

Redacció
Redacció 06/03/2021
Pla mig de l'eurodiputat, Carles Puigdemont, durant el seu discurs a l'acte del Consell per la República a Perpinyà. Imatge del 29 de febrer del 2020

El president exiliat Carles Puigdemont ha enviat un subtil missatge a l’estat repressor espanyol en matèria de la persecució lingüística. En una piulada, Puigdemont ha advertit de la manera de fer del secretari general del comitè central del Partit Comunista de la Xina i president del país, Xi Jinping, que li recorda “al patró que d’altres apliquen fa segles”, donat que el polític xinès està lluitant actualment per “combatre la diversitat nacional imposant el mandarí com a llengua nacional comuna”, a altres zones de la Xina on també es parla mongol, uigur o tibetà. “Procés de substitució en marxa”, ha dit.

Puigdemont ha fet un clar paral·lelisme amb tot el sector espanyol que a Espanya busquen eliminar del mapa l’aprenentatge de les llengües cooficials com el català, el basc o el gallec, que segons l’eurodiputat de JxCat “apliquen fa segles”.