Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

PSOE i PP es confabulen per evitar que el català, l’euskera i el gallec siguin llengües oficials de la UE

|

- Publicitat -

El PSOE i el PP han demostrat, una vegada més, el poc respecte que tenen per les altres llengües que formen part de l’Estat espanyol. Ambdós partits s’han confabulat per impedir que el català, l’euskera i el gallec es considerin llengües oficials dins la Unió Europea (UE), en una votació que ha comptat amb el suport dels partits sobiranistes catalans i bascos, així com del PNB, però que ha rebut el rebuig dels populars i de Vox, i l’abstenció del PSOE.

La iniciativa de Junts que buscava forçar l’Estat espanyol a reconèixer l’oficialitat del català, l’euskera i el gallec a la UE no ha prosperat. La proposta, que inicialment només contemplava i el català i després va incloure les altres llengües, s’ha votat avui a la Comissió d’Assumptes Exteriors del Senat, però ha estat rebutjada després que el PP i Vox votessin en contra, i el PSOE s’hagi abstingut.

Publicitat

Els grups parlamentaris de Junts, ERC, EH Bildu i PNB han votat a favor, però l’abstenció del PSOE ha impedit l’aprovació de la proposta. L’abstenció suposa, per altra banda, una gran falta als acords establerts amb el Govern català a la taula de diàleg, ja que s’havia negociat impulsar les altres llengües oficials de l’Estat espanyol al Parlament Europeu.

Et pot interessar  El govern espanyol compleix l'amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut