Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Protesta a les portes del MWC per pressionar les multinacionals a fer “boicot” a Rússia

|

- Publicitat -

Una desena de persones ucraïneses i d’altres països s’han concentrat aquest dimarts a les portes del Mobile World Congress (MWC), a l’Hospitalet de Llobregat, per demanar a les grans empreses que “facin boicot” a Rússia. Els participants denuncien que el Kremlin utilitza les noves tecnologies per atacar Ucraïna i per això exigeixen als assistents al Mobile que “no els proporcionin productes tecnològics” ni “hi facin negocis”.

“Demanem que la gent no doni suport a Rússia, que està envaint un país més petit. És David contra Goliat. Rússia està destruint un país democràtic”, ha explicat Catalina Girona, una de les participants a la protesta. La idea és que la mobilització s’allargui durant tota la segona jornada de la cita de telefonia mòbil.

Publicitat

Els participants a la protesta demanen “desconnectar” Rússia, tal com es llegeix en una de les pancartes que han mostrat des de primera hora d’aquest dimarts, quan el congrés de telefonia mòbil i noves tecnologies ha obert portes. Els concentrats han rebut els centenars d’assistents que començaven a arribar al recinte firal de Gran Via al crit de “Stop Puntin”, “No tecnologia per a Rússia” i “Els diners russos maten”.

A part de la petició de boicot, els manifestants han fet una crida a les empreses, sobretot als gegants tecnològics que aquests dies desfilaran pel congrés, que donin suport a Ucraïna i han posat l’exemple del multimilionari i director executiu de Tesla, Elon Musk, que ha activat el servei d’Internet per satèl·lit Starlink al país.

Catalina Girona, una de les persones concentrades a l’entrada del Mobile, ha expressat el malestar amb la situació que està vivint Ucraïna i ha advertit de la repressió a què els sotmetran els russos si surten com a guanyadors de la guerra, segons explica. Aquesta manifestant dirigeix les crítiques contra Putin i aclareix que ni la protesta ni cap persona van “en contra de la població russa”, a qui considera víctima d’un mandatari “psicòpata” i un sistema polític “dictatorial”.

Et pot interessar  El català busca la seva “oportunitat” al Mobile World Congress per endinsar-se en un món tecnològic dominat per l’anglès

El marit de Girona és ucraïnès i la família segueix al centre del país, a una ciutat que es troba a uns 300 kilòmetres de Kíev. Tot i no haver patit els bombardejos, assegura que “hi ha sirenes constantment” per les bombes que sí que cauen a les ciutats veïnes. Aquesta manifestant afirma amb rotunditat que els ciutadans ucraïnesos “lluiten fins a la mort perquè no tenen més remei” i que s’han “sobreposat” al “xoc” que ha significat la guerra. Girona defineix els ucraïnesos com a persones “increïblement fortes” per la resposta que han donat davant els atacs russos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut