Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Primàries Catalunya obre el registre de votants per a les municipals

Des d’avui, tothom qui ho vulgui ja es pot inscriure

|

- Publicitat -

La setmana passada, l’Assemblea Nacional Catalana, Primàries Barcelona i Primàries per la República van acordar treballar conjuntament -i sota el paraigües de Primàries Catalunya- per bastir llistes unitàries al màxim nombre de municipis de cara a les municipals del 2019. L’objectiu? “Garantir opcions reals d’aconseguir el màxim nombre d’alcaldies independentistes”.

Des d’avui, tothom qui ho vulgui ja es pot inscriure al registre de votants que Primàries Catalunya ha posat en marxa per a les Primàries Republicanes. La idea és poder votar per triar les candidatures que s’aniran confegint i que l’Assemblea Nacional Catalana ha decidit potenciar i/o impulsar. “Aquest procés, obert i transparent, cedeix el protagonisme a la ciutadana, que tria lliurement i de manera oberta els seus representants, resta aquest protagonisme a les cúpules dels partits i obre l’espectre, i potencia així una renovació política”, expliquen els impulsors de la iniciativa. Les primàries són obertes a tothom, a la ciutadania i als membres de formacions polítiques.

Publicitat

Des de l’Assemblea, es considera que les primàries obertes són la via més directa per exigir el compliment dels programes electorals i tenir influència real sobre els partits per exigir-los unitat i l’aplicació del mandat de l’1 i del 27 d’octubre.

Et pot interessar  Lluís Llach anuncia que es presentarà a les eleccions de l'ANC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut