Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Presons torna a proposar el tercer grau per a tots els presos polítics

|

- Publicitat -

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Wad-Ras i Puig de les Basses han tornat a proposar que es classifiqui en tercer grau els nou presos de l’1-O Carme Forcadell, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Així ho ha explicat aquest dijous en una conferència de premsa a la seu de la Conselleria de Justícia de la Generalitat el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat, Armand Calderó.

La classificació penitenciària de cada pres es revisa cada sis mesos, i al juliol les juntes de tractament ja van proposar aquest grau de semillibertat per a tots els presos de l’1-O: el Tribunal Suprem (TS) el va tombar al desembre perquè ho considerar una mesura prematura, i la majoria (excepte Forcadell i Bassa) no el van arribar a fer servir perquè es va suspendre arran dels recursos que va presentar la Fiscalia.

Et pot interessar  Treballadors de Brians 1 i Brians 2 bloquegen de nou els accessos als centres en contra de la negociació dels sindicats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut