Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Preocupació a l’independentisme per com alguns dels seus líders volen fer president a Sánchez

Líders d’ERC, Junts per Catalunya i EH-Bildu aposten per facilitar el govern del PSOE, malgrat que aquest busca l’abstenció de Ciudadanos o anar a noves eleccions

Joan Puig
Joan Puig 29/06/2019

Estupefacció, silencis, i emprenyades entre els ciutadans independentistes davant no solament la manca d’un full de ruta unitari, sinó també per l’anunci d’alguns líders independentistes d’ERC i Junts (fins i tot EH-Bildu), de facilitar la investidura de Pedro Sánchez esperant que d’aquesta manera obrirà les portes a una negociació que mai arribarà.

A Esquerra Republicana i EH-Bildu, els seus dirigents sembla que ho tenen clar i volen imposar l’abstenció a la investidura del líder del PSOE, un moviment que provoca el desconcert entre la seva militància. Per un altre banda, a Junts per Catalunya el drama sorgeix un cop la Laura Borràs, la seva portaveu a Madrid, s’hagi inclinat per un contundent ‘No’, mentre que els presos polítics d’aquesta formació demanen una abstenció. Una situació que comença a sacsejar el món independentista i lògicament quin ha de ser el papers dels presos polítics en la presa de decisions.

A Junts, el debat agafa força i és aprofitat pels sectors menys independentistes i dolguts amb la direcció per amenaçar amb una escissió. A EH-Bildu i ERC les seves bases cada cop entenen menys les decisions, i més quan sabem que Sánchez mai negociarà un referèndum d’autodeterminació. No entenen el processisme que omple els actuals lideratges.

Militants dels tres partits demanen una consulta telemàtica a les seves bases

Aquesta pròxima setmana, un col·lectiu de militants republicans demanarà formalment al seu partit la consulta. Una demanda que podria ampliar-se a la resta de partits, en moments difícils cal consultar la decisió a les bases, perquè hi tenen tot el dret.