Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

PP i Vox avancen en el genocidi lingüístic a les Balears: imposen d’amagat el castellà en totes les comunicacions oficials

L'oposició denuncia que la mesura incompleix la llei de normalització lingüística i demana suspendre-la

|

- Publicitat -

El genocidi lingüístic contra la llengua catalana continua succeint a les Illes Balears, on el PP i l’extrema dreta de Vox han imposat el castellà en totes les comunicacions oficials, una mesura proposada pels ultradretans i aprovada d’amagatotis la resta de grups. La Mesa del Parlament de les Illes Balears, presidida pel diputat de Vox Gabriel Le Senne, va reunir-se el passat 14 de febrer, i va aprofitar que la reunió se celebrava abans que la dels portaveus per a tirar endavant la proposta de Vox, que va acabar aprovant-se amb el suport de dos membres del PP. A banda del PP i Vox, només el PSIB té representació a la Mesa. 

Aquest canvi arriba 33 anys després que el mateix parlament situés el català com l’única llengua per a les comunicacions oficials del Parlament; suposarà incorporar el castellà als documents, el butlletí oficial del parlament, la pàgina web i les xarxes socials de la cambra. Així mateix, l’acord també inclou que tots els ciutadans de les illes Balears tindran dret a rebre una resposta de l’administració en qualsevol de les dues llengües oficials.

Publicitat

L’oposició, formada pel PSIB i MÉS, ha denunciat que la votació de la mesura pot suposar un greu incompliment de la llei de normalització lingüística, i han demanat que la norma quedi en suspensió fins que els serveis jurídics de la cambra elaborin un informe que la recolzi. A més a més, han ficat el focus en el fet que la votació de la proposta s’ha dut a terme sense informar prèviament tots els portaveus de les formacions parlamentàries.

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc
Publicitat

Opinió

Minut a Minut