Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

PP, Cs i Vox, a la desesperada per fer fracassar la investidura

|

- Publicitat -
PP, Cs i Vox han atiat aquest diumenge l’expectativa que algun dels diputats del PSOE o d’alguna de les formacins que li donen suport acabi canviant el sentit del seu vot o no es presenti a la votació i faci fracassar la investidura de Pedro Sánchez, que a hores d’ara comptaria només amb dos vots de diferència, 167 a 165. És el que es coneix com un ‘tamayazo’, en referència al transfuguisme de dos diputats del PSOE a la Comunitat de Madrid (Eduardo Tamayo i Maria Teresa Sáez) que el 2003 van impedir la investidura de Rafael Simancas.
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ho va plantejar obertament aquest dissabte al debat i ha insistit aquest diumenge, quan ha demanat un diputat “valent” del PSOE aturi la investidura i ha posat com a exemple el canvi del sentit del vot de la diputada de CC, Ana Oramas –que dissabte va anunciar un ‘no’ malgrat que la seva formació havia acordat abstenir-se- un gest esperançador per als seus interessos.

Just abans de l’inici de la sessió d’aquest diumenge i en declaracions a la premsa, s’hi ha sumat el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, que ha apel·lat a una “reflexió” per part dels diputats “regionalistes” com els socialistes per aturar aquesta investidura. Montesinos ha demanat també als barons territorials socialistes que “parlin alt i clar i diguin que no volen això per a Espanya”.

Un criteri idèntic al del secretari de Relacions Internacionals de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, que preguntat directament per aquest possible ‘tamayazo’ ha afirmat que “tot el que fos constituir un govern diferent a aquest seria una excel·lent notícia”.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut