Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Posada en marxa la campanya de suport per un veí de Calldetenes acusat de desordres públics en les protestes de l’1-O

|

- Publicitat -

El grup de suport antirepressiu Pigot Negre ha engegat una campanya per reclamar l’absolució d’en Moli i en Pau, un veí de Calldetenes i un altre de Terrassa, que s’enfronten a un judici per delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat durant les mobilitzacions de l’1-O del 2020. La Fiscalia els reclama als dos un any i sis mesos de presó pel delicte de desordres i tres anys i sis mesos pel d’atemptat. El grup defensa que es tracta d’un nou cas de detenció arbitrària i muntatge policial i per això en reclamen l’absolució. La campanya de suport tindrà el punt àlgid l’1 d’abril amb un acte polític a Calldetenes. El cas es jutjarà el proper 6 d’abril a l’Audiència Provincial de Barcelona.

En els propers dies també es farà públic un manifest de suport que cridarà a l’adhesió per denunciar el cas i exigir l’absolució dels joves. De cara a l’acte de l’1 d’abril, Calldetenes acollirà un acte polític amb el suport d’Alerta Solidària que també programarà xerrades, concerts i un sopar popular per recollir fons pel cas. L’objectiu de Pigot Negre és donar a conèixer els fets i per això convocaran xerrades i faran enganxades de cartells arreu de la comarca d’Osona. De moment hi ha actes previstos a Vic i Calldetenes.

Publicitat

El mateix dia del judici, el 6 d’abril, el grup de suport també coordinarà un autobús perquè aquells que ho vulguin puguin anar a Barcelona a donar suport als encausats.

Segons el grup de suport, els dos nois aquell dia van sortir de classe i es van dirigir a agafar el tren a Barcelona per tornar a casa. Quan van arribar a Plaça Catalunya a la boca de l’estació de tren va ser quan els van identificar i els van detenir. Després de passar a disposició judicial, el jutge els va retirar el passaport i els va citar a signar cada 15 dies. Pigot Negre critica que Fiscalia els demani cinc anys de presó només amb la prova de la declaració de tres mossos i sense cap altra prova ni imatge.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut