Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Ponsatí se solidaritza amb Ernest Legaz i lamenta que continuarà així fins que “deixem de demanar clemència”

La consellera d’Ensenyament a l’exili ha donat el seu suport a Legaz i ha instat a “plantar cara” a la repressió

Redacció 17/11/2021

La consellera d’Ensenyament de Puigdemont exiliada, Clara Ponsatí, ha lamentat que la repressió contra l’independentisme no s’atura. En concret, ha citat el cas d’Ernest Legaz, acusat d’atemptar contra l’autoritat i de lesions, que se suposa que van succeir en les protestes contra la sentència dels polítics independentistes.

Ponsatí ha posat en relleu que la persecució judicial continua desbocada i diu que “així continuarem fins que plantem cara i deixem de demanar clemència”. En altres paraules, Ponsatí ha donat a entendre que s’ha de passar de la defensa a l’atac, tot destacant la vulneració de drets humans que estan succeint a l’Estat espanyol.

El jutjat 7 de Barcelona ha condemnat Legaz a un any i deu mesos de presó i a una multa de 2.320 euros més 60 euros al dia per cada dia que l’agent trigui a recuperar-se de les suposades lesions al nas. Segons Legaz només va asseure’s a terra i després va arrencar a córrer”. “Segurament algú altre va fer alguna cosa a un agent i van aprofitar per encolomar-m’ho” ha etzibat.