Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Ponsatí reclama a Torra que la Generalitat retiri l’acusació contra els dos detinguts pels disturbis postsentència

L’eurodiputada creu que l’acusació de la Generalitat “apuntala la criminalització de la protesta i del dret a l’autodeterminació”

Àlex Huguet 09/04/2020
Clara Ponsatí, en una imatge d'arxiu

L’eurodiputada de JxCat, Clara Ponsatí, ha reclamat al president Quim Torra que la Generalitat retiri l’acusació contra els dos detinguts a Girona pels disturbis postsentència. La Generalitat sol·licita 3 anys i mig de presó per als dos i els acusa de desordres públics, atemptat contra els agents de l’autoritat, danys i lesions lleus. La fiscalia demana 9 anys de presó i multes de 7.200 euros. Ponsatí creu que l’acusació de la Generalitat “apuntala la criminalització de la protesta i del dret a l’autodeterminació”. A més, considera que contradiu la posició del Govern de Torra sobre “la repressió de l’Estat”.

Segons els escrits d’acusació, els joves van participar en les protestes de la matinada del 17 d’octubre del 2019 prop de la plaça Sant Pere i van llançar pedres contra una furgoneta dels Mossos. L’acusació pública sol·licita l’expulsió dels dos joves un cop complertes dues terceres parts de la pena. El grup de suport als encausats sosté que les acusacions han “sobredimensionat” els fets per demanar penes “elevadíssimes i injustificades”.