Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Ponsatí manté en incògnita si es presentarà davant Llarena  

L'eurodiputada viu amb emoció tornar a celebrar Sant Jordi a Barcelona després de cinc anys a l'exili

|

- Publicitat -

L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí no ha aclarit si dilluns es presentarà a la cita que té amb el jutge instructor del ‘procés’, Pablo Llarena, al Tribunal Suprem. “Jo demà treballaré, tinc feina”, ha deixat caure als mitjans en un acte a l’oficina europarlamentària de Junts per Sant Jordi.

Ponsatí s’ha limitat a dir que “totes les capitals europees són interessants”, però no ha concretat si acudirà a la capital espanyola. “Mai diguis mai d’aquesta aigua no en beuré. Algun dia o altre hi aniré a Madrid. O potser no, ves a saber”, ha afegit.

Publicitat

Acusada de desobediència per la seva implicació en l’organització del referèndum de l’1-O, l’exconsellera d’Educació està citada dilluns al Tribunal Suprem per fer la declaració indagatòria, però ja ha dit en diverses que no té “especials ganes” de parlar amb Llarena. El magistrat l’ha visat que no comparèixer comportarà “la modificació de la seva situació personal i de la seva conducció davant” del Suprem “per la força pública”.

Diada de Sant Jordi

Ponsatí ha celebrat amb emoció ser a Barcelona aquest diumenge per la diada de Sant Jordi: “Feia molt temps que no trepitjava el Sant Jordi de Barcelona i estic molt contenta de poder-hi ser”. L’eurodiputada estarà firmant el seu llibre ‘Molts i ningú’ aquesta tarda.

L’eurodiputada de Junts va tornar a Catalunya el 28 de març travessant la frontera sense entregar-se a les autoritats després de cinc anys a l’exili. Després d’explicar en roda de premsa que no pensava fer “cap pacte amb l’Estat” arran de la derogació del delicte de sedició, l’eurodiputada va ser detinguda a la plaça de la Catedral de Barcelona pels Mossos d’Esquadra, que la van portar directament a la Ciutat de la Justícia.

Posteriorment, va quedar en llibertat, però Llarena la va citar a declarar a Madrid el 24 d’abril. Ponsatí, que té immunitat europarlamentària provisional, va assistir al ple del Parlament Europeu el 25 d’abril.

Et pot interessar  Feliu denuncia la "pantomima" de detenció "il·legal" de Ponsatí i destaca la "valentia" de l'eurodiputada
Publicitat

Opinió

Minut a Minut