Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Ponsatí, contundent amb Espanya, la UE i l’oficialitat del català: “No callarem”

L'eurodiputada de Junts avisa el plenari de l'Eurocambra que "Catalunya és ben viva, vol ser lliure i no callarà"

|

- Publicitat -

L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí no ha pogut quedar-se callada després del fracàs de la proposta d’Espanya per fer oficials el català, el basc i el gallec a la UE. Com ja és costum, la representant independentista ha pujat al faristol del Parlament Europeu, on precisament aquest dimecres es trobaran cara a cara Puigdemont i Sánchez, per a retratar amb contundència l’Estat espanyol i la Unió Europea, així com per a denunciar la seva “hipocresia”.

“En aquesta cambra, tot el que em permeteu dir en català és això” ha lamentat Ponsatí just a l’inici del seu parlament, per a tot seguit quedar-se en silenci durant diversos segons des del faristol del Parlament Europeu. D’aquesta manera, Ponsatí ha criticat la “hipocresia” dels estats membres de la Unió Europea amb el català, tot acusant la UE de voler “que els catalans estiguin silenciats”.

Publicitat

L’eurodiputada també ha dedicat paraules crítiques a l’Estat espanyol, denunciant que Espanya “ha trencat la promesa” feta a Junts de votar l’oficialitat del català durant la seva presidència de torn. Tanmateix, ha remarcat que els catalans ja hi estan “acostumats”.

Ponsatí ha conclòs la seva breu intervenció manifestant que els catalans “no callarem”. “Catalunya és ben viva, vol ser lliure i no callarà”, ha insistit Ponsatí en la seva llengua. Tot seguit, la vicepresidenta de la cambra Pina Picierno, que presidia en aquell moment, ha recordat després de la intervenció de Ponsatí que al ple “només es pot parlar en les llengües oficials”.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE dona la raó a Puigdemont i Comín: afirma que l'Eurocambra havia d'acceptar els seus escons des del juny del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut