Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Podemos s’excusa com pot pel seu vot a favor d’Arnaldo al Constitucional

|

- Publicitat -

La votació dels candidats al Tribunal Constitucional ha fet caure moltes caretes. Mentre les forces independentistes feien una acció protesta i sortien de l’hemicicle, Podemos acatava el nomenament d’Enrique Arnaldo, el polèmic candidat proposat pel PP pels nombrosos escàndols que l’esquitxen.

El diputat de Podemos Antonio Gómez-Reino ha justificat el vot de la seva formació a favor de l’acord per la necessitat d’aixecar el bloqueig que el PP estava fent a la renovació del TC. Ha admès que els perfils del PP no agraden al seu partit, però “mentre el PP sigui imprescindible només hi ha dues opcions: pactar amb ells sabent qui som o permetre que continuïn segrestant les institucions”. En acabar el discurs els diputats de Vox, s’han aixecat a aplaudir-lo irònicament i han fet crits de “sí que es pot”.

Publicitat

Així mateix, Pablo Iglesias ha avalat la decisió d’Unidas Podemos en un article publicat a l’ARA. L’exlíder del partit defensa la renovació davant la “voluntat política reaccionària de les altes magistratures de l’Estat”. També justifica el suport de la formació lila al pacte del PSOE i PP que ha decebut nombroses files del partit amb una excusa de mal pagador: “Sobre qualsevol candidat proposat pel PP per ocupar una posició a les altes magistratures recaurà sempre la sospita de connivència amb els corruptes o de corrupció directa”.

L’exdiputat dels comuns, Albano-Dante Fachín, s’ha mostrat molt contundent en un vídeo en què assegura que “no hi ha justificació” pel fet que els comuns i Podemos “s’hagin convertit en còmplices de la corrupció descarnada del TC”.

Et pot interessar  Albiach no s'aclara: veu "electoralisme" en la proposta de finançament però comparteix els "aspectes bàsics"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut