Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Podemos segueix aferrat als indults dels presos polítics però no posen data als tràmits

La ministra d’Igualtat no aclareix si amb Podemos al capdavant del Gobierno ja s’haurien concedit els indults

Agències 07/03/2021
Pla mitjà de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en un acte de campanya sobre feminisme. 5 de febrer del 2021. (Horitzontal)

La ministra d’Igualtat del govern espanyol, Irene Montero, considera que els indults dels presos independentistes són un “pas necessari” per avançar cap a la resolució del “conflicte polític”. Ho ha dit en una entrevista al ‘FAQS’ de TV3, on també ha opinat que la “majoria social” a Catalunya vol veure els seus líders polítics defensant les seves idees amb “normalitat” i participant en les “regles democràtiques del país”. “S’ha d’avançar cap a la resolució política d’un conflicte que sempre hem defensat que era polític”, ha reblat. En aquest sentit, ha subratllat que els tràmits s’han de fer “com més aviat millor”, però també ha lamentat que es tracta de temes “burocràtics”, que “requereixen el seu temps”.

Preguntada per si els indults ja s’haurien concedit amb Podem al capdavant del Gobierno, Montero ha preferit no entrar en valoracions. “Crec que ajudo més parlant poc”, ha assegurat, “però mostro públicament el meu acord en què això sigui possible”. De fet, ha explicat que gran part de la solució passa també pel diàleg i en arribar “a punts en comú”.

En aquest sentit, també ha recordat que la via dels indults que defensen els comuns, és la més “ràpida” per facilitar que els polítics independentistes empresonats puguin sortir. En referència a l’amnistia ha afirmat que “si arriben altres propostes”, les estudiaran. “S’han d’enfortir les condicions per arribar a una resolució de la crisi territorial”, ha assenyalat.