Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Podem carrega contra Pedro Sánchez i Yolanda Díaz per “haver-los expulsat del Govern”

Critiquen que Sumar ha "fet fora a Podem perquè el PSOE estigui còmode i no hi hagi ningú al Consell de Ministres que digui veritats incòmodes

|

- Publicitat -

Unides Podem, que forma part de la coalició de Sumar amb cinc diputats, s’ha mostrat crític amb l’elecció que l’ara ja president Pedro Sánchez ha fet per a conformar el nou executiu. Mentre que el PSOE s’ha quedat amb 22 ministeris, Sumar se n’ha quedat amb cinc; no obstant això, cap d’aquests cinc ministeris ha anat a parar a un membre de Podem. Una situació que ha portat els portaveus de Podem Pablo Fernández i Isa Serra a carregar amb força contra el PSOE i Sumar, denunciant que els seus respectius líders els han deixat fora del nou govern.

Els portaveus constaten que el govern de coalició del PSOE i Sumar ha fet un gir conservador. Així, critiquen que Sumar ha “fet fora a Podem perquè el PSOE estigui còmode i no hi hagi ningú al Consell de Ministres que digui veritats incòmodes als poders econòmic, judicial i mediàtic”, a la vegada que no veuen amb bons ulls la continuïtat de ministres com Fernando Grande-Marlaska (Interior) o Margarita Robles (Defensa).

Publicitat

“El govern que es conforma ara mateix es conforma amb que no governin les dretes. En aquest nou govern guanyen les postures més conservadores; és lamentable que Robles i Marlaska repeteixen a les seves carteres” ha denunciat Fernández, que poc abans havia tret pit que l’anterior legislatura va ser “molt productiva”.

Els de Podem també han criticat el que han qualificat de “maniobra” per part de Yolanda Díaz. Segons han exposat, Díaz va proposar fer ministre a Álvarez, membre de Podem, a canvi que els partidaris de Ione Belarra, fins ara ministra de Drets Socials, aturessin els seus atacs contra Sumar i es comprometessin a concórrer amb la coalició les pròximes eleccions europees. Belarra va rebutjar la proposta i va recordar que “els ministres de Podem els escull Podem”, de manera que cap ministeri ha anat a parar a Podem.

Et pot interessar  Koldo s'encara amb el Senat i afirma estar "mort" mediàticament: "Em trucaran quan em declarin innocent?"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut